Video fra foredrag om momentum med Søren Hvidkjær
DA | EN
Foredrag om momentum - Søren Hvidkjær

Video fra foredrag om momentum med Søren Hvidkjær

I efteråret afholdt vi et arrangement, hvor Søren Hvidkjær, professor og institutleder på Institut for Finansiering på CBS, i et meget teknisk indlæg fortalte om momentum. Indlægget indeholdt endnu ikke frigivet forskning, og vi kan derfor først nu lægge video af indlægget online.

Video fra foredraget kan ses her:

Videoens indhold:

Om Søren Hvidkjær
Søren Hvidkjær er institutleder på Institut for Finansiering på CBS. Han har leveret banebrydende forskning, der forbinder forskningsområderne asset pricing og market microstructure, og fik, sammen med to amerikansk eprofessorer, publiceret en artikel om emnet i Journal of Finance (Easley, Hvidkjaer og O’Hara, 2002). Artiklen indbragte Søren Hvidkjær og de to medforfattere Journal of Finance Smith-Breeden prisen –  den fornemmeste “best paper award” inden for finansiel økonomi.

Søren Hvidkjær har desuden skrevet flere forskningsartikler om momentum, bl.a. en i Journal of Financial Economics, hvor han viste, at aktiemomentum påvirker fremtidige kurser for virksomhedsobligationer, mens han i en artikel i Review of Financial Studies har vist, at små investorer handler på en tabsgivende måde i momentumporteføljer.

Indlæg om Falcon Danske Aktier Momentum og Falcon Europe
Adm. direktør i Falcon Invest, Thomas Knudsen, lavede på dagen for Søren Hvidkjærs foredrag også et indlæg. Det kan ses her.

Vejen til gode afkast
går gennem indbakken