Tredjestørste danske aktiekorrektion siden finanskrisen

Tredjestørste korrektion siden Finanskrisen – er den slut?

Tidligere på måneden skrev vi et indlæg om alle korrektioner i de danske C20 og C25 indeks siden Finanskrisen. Her havde vi researchet dybden og længden af sådanne korrektioner.

Nedenfor har vi taget et kig på de 3 største af korrektionerne, herunder den nuværende, og set på, hvordan de har udfoldet sig.

Danske aktiekorrektioner siden finanskrisen - korrektion c20 c25 indeks varighed og dybde

Grafen viser blandt andet, at hastigheden, hvormed markedet falder, ikke nødvendigvis forudsiger længden af korrektionen. Den viser også, at den nuværende korrektion, som startede ultimo september 2018, indtil videre har varet 63 handelsdage, og at det danske aktiemarked per børsluk i går siden seneste top er faldet med 11,27%.

Nedenfor ses det, hvordan de 2 forrige korrektioner udspillede sig indtil nulpunktet – high water mark – igen blev nået:

Danske aktiekorrektioner siden finanskrisen - korrektion c20 c25 indeks varighed og dybde indtil high water mark igen var nået

ER KORREKTIONEN SLUT?

Vores krystalkugle virker desværre (stadig) ikke, og vi har i Falcon derfor et princip om ikke at prøve at forudsige fremtiden. Det er der nok, der prøver på. Men vi ved, at man som investor i danske aktier siden Finanskrisen i gennemsnit har skullet leve med en korrektion på 10% eller mere én gang årligt.

En af pointerne i det tidligere indlæg var desuden, at ens porteføljeværdi har været i et tilbagefald i 2/3 af tiden. Så for at høste de gode danske aktieafkast, som vi blandt andet har profiteret af i vores danske aktiefond, har man skullet have is i maven og have en forholdsvis lang tidshorisont.

Dét er god læring, man som investor bør tage med, når man evaluerer sine investeringer på kort sig. For det har vist sig, at det – i hvert fald historisk – i kroner og øre langt bedre har kunnet betale sig at evaluere sine investeringer over en længere tidsperiode.

Er korrektionen slut?
Rasmus Sommerskov, Kommunikationsdirektør & Partner - Falcon Fondsmæglerselskab A/S

Spørgsmål?

Rasmus Sommerskov, Kommunikationsdirektør & Medinvestor i Falcon Invest

Rasmus startede sin karriere i IT- og rekrutteringsbranchen og stiftede i år 2000 jobportalen IT-Jobbank, der i løbet af få år blev suveræn markedsleder i Danmark. I 2006 solgte han den til børsnoterede StepStone for et tocifret millionbeløb og har siden da været business angel samt arbejdet med investering i børsnoterede værdipapirer.

Se video hvor Rasmus fortæller, hvorfor han har været med til at starte Falcon Invest.

Rasmus kan kontaktes på 71 99 28 88 eller via e-mail.

Vejen til gode afkast
går gennem indbakken