Renters rente. Hvad betyder det, når du investerer?
DA | EN
Renters rente

Renters rente. Hvad betyder det, når du investerer?

Du kender sikkert – eller har hørt om – renters rente.

En af verdens mest succesfulde investorer, Warren Buffett, siger i den fremragende dokumentarfilm Becoming Warren Buffett ofte ordene compounding, compounding, compounding. På dansk: Renters rente.

Det gør han med en god grund.

Tredobbelt afkast på 30 år

Investerer du 100.000 kroner og får eksempelvis 7% i afkast i 30 år, tjener du 7.000 kroner om året, hvis du hæver afkastet hvert år.

Efter de 30 år har du tjent 30 * 7% = 210.000 kroner. Dine 100.000 kr. er nu blevet til 310.000 kroner.

Geninvesterer du derimod overskud og eventuelle udbytter, vil du i løbet af de 30 år opnå et afkast på 661.000 kroner. Altså det tredobbelte!

Det gør du, da du år for år også får afkast af tidligere afkast.

Med andre ord får du glæde af renters rente effekten og ender med en formue på hele 761.226 kroner. En markant forskel.

 

Renters rente

Tænk langsigtet

Det er i sagens natur svært at forudsige de fremtidige afkast, men uanset hvad viser både eksemplet og Warren Buffetts succes, at det på den lange bane i meget høj grad betaler sig at geninvestere afkast og udbytter.

medinvestorer i falcon invest behøver ikke gøre noget

Er du investor i Falcon Invest, behøver du ikke geninvestere gevinster og udbytter, da alle vores investeringsfonde er såkaldt akkumulerende fonde. Således bliver gevinster og udbytter hos os altid reinvesteret automatisk, uden at du skal gøre noget.

VIL DU VIDE MERE?

Morten Trebbien, Kundedirektør & Medinvestor i Falcon Invest

Morten er oprindeligt uddannet i Jyske Bank, hvor han senere fik ansvar for rådgivning og salg af udenlandske aktier til bankens investeringsafdelinger.

I 1998 flyttede han og familien til Schweiz, hvor han blev Vice President, Sales i Credit Lyonnais Securities. Karrieren i Schweiz fortsatte senere i Jefferies Equities, inden han og familien i 2003 vendte tilbage til Danmark.

Morten kan kontaktes på 23 64 79 28 eller via e-mail.

Vejen til gode afkast
går gennem indbakken