Månedsopdatering: Februar 2018
DA | EN

Månedsopdatering: Februar 2018

Så er det igen blevet tid til månedsopdatering fra Falcon Invest.

Februar måned viste sig ganske begivenhedsrig på de globale aktiemarkeder med både fald og stigninger. Månedsafkastet lå i intervallet -2,7% til +2,0% i de tre Falcon-fonde.

Verdensaktieindekset er per fredag den 2. marts faldet med 2,3% i år og det danske C25 indeks med 2,5%, mens mange tror, at aktiekurserne i 2018 til dato har taget et større dyk grundet især kursfaldene primo februar, hvor DR og andre medier – desværre – i vanlig clickbait-stil skrev, at “Aktiemarkederne styrtdykker” på dage med fald på ”blot” 2-3%.

Nyhedsmediernes formidling af kursfald er ikke noget, der ansporer eller medvirker til god investoradfærd, så som at holde fast i ens valgte og fastlagte strategi. Læs eventuelt mere om ”nyhedsrisikoen” i denne artikel, som vi skrev tilbage i 2015.

Prisfald er en i øvrigt en naturlig del af en sund prissætning i markederne, men det glemmer vi nemt som investorer, hvor frygten, snarere end makroøkonomiske forhold, ofte ansporer til de kursudsving, der fra tid til anden opstår i markederne. Dét emne lavede amerikanske MCSI i løbet af februar et kort indlæg om, hvor de bruger kursfaldene primo februar til i at kigge nærmere på netop det psykologiske aspekt.

Der er naturligvis intet galt i sælge ud af beholdningen og dermed reducere risikoen i et faldende marked. Man skal blot være opmærksom på, at det er et aktivt valg, som medfører et nyt aktivt valg: Hvornår skal der købes igen? Kender man ikke på forhånd kriterierne herfor, så er det formentlig bare et spørgsmål om tid, før den langsigtede opadgående trend i aktiemarkederne vinder over én.

Med fare for at lyde som en ridset plade, kan vi desværre ikke tit nok understrege vigtigheden af at have en passende tidshorisont, en klar strategi og at slå den kortsigtede støj fra. Dét er god investoradfærd. Læs eventuelt mere om dét emne i vores nyudgivne artikel, som der linkes til nedenfor.

Med håb om snarligt forår både vejrmæssigt og på markederne.

God læselyst 😊


I denne mail kan du læse om følgende:

  • Månedsrapporter
  • Den (næsten) sikre vej til merafkast
  • Book en gratis 15-minutters introduktion
  • Gå-hjem-møder i hele landet
  • Få interessant læsestof i dit newsfeed
  • Bliv medinvestor og høst merafkast


 

Månedsrapporter

Månedsrapporterne er nu klar og kan læses her

 


 

Den (næsten) sikre vej til merafkast

De fleste kapitalforvaltere og investeringsforeninger skriver, at ”Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast”.

På trods af at det skrives, at historiske afkast ikke er en pålidelig indikator for fremtidige afkast, eksisterer der for de fleste næsten altid en intuitiv forventning til, at historiske afkast i høj grad kan forudsige fremtidige afkast, og som investorer er vi dermed fanget i et psykologisk bias, der også for professionelle i investeringsbranchen er meget svært at slippe. Vi kan dog selv gøre noget for i højere grad at sikre, at vi opnår merafkast.

Læs hele artiklen her

​​


 

Book en gratis 15-minutters introduktion

Book en 15-minutters introduktion til Falcon Invest med kundedirektør Morten Trebbien, der gerne fortæller mere om os, vores fonde samt de muligheder og fordele, du får med Falcon Invest.

Book en 15-minutters præsentation her

 


 

Gå-hjem-møder i hele landet

Vi afholder i øjeblikket kl. 15.30 på hverdage gå-hjem-møder af 1 times varighed rundt om i landet, hvor du/I uforpligtende kan få mere information om Falcon Invest og de investeringsmuligheder, vi tilbyder.

Se byer, datoer og tilmeldingsinformation

 


Få interessant læsestof i dit newsfeed

Vi interesserer os naturligvis meget for de finansielle markeder, og følger derfor både relevante finansmedier og læser mange af de videnskabelige artikler, der udkommer. Finder og læser vi noget godt, deler vi det med vores følgere. Typisk frekvens er 1 gang per uge, så dit newsfeed bliver ikke overfyldt med ting fra os, hvis du vælger at følge med. Det kan gøres her:

Vedr. Facebook: Vil du være sikker på at se de ting, vi deler, skal du – efter at have klikket på “Synes godt om” – klikke på pilen i højre side af “Følger” knappen og klikke på “Slå alle til” under overskriften “Notifikationer” (grå skrift).


 

Bliv medinvestor og høst merafkast

Hos Falcon Invest har vi 3 fonde:

Alle er baseret på den evidensbaserede momentumfaktor, som fra akademisk hold er blevet påvist at give markante merafkast på tværs af aktivklasser og geografiske regioner. Læs om forskellen på fondene her.

De kloge ord om ikke at lægge alle æg i en kurv gælder også, eller måske især, indenfor investering. Derfor anbefaler vi ikke, at man udelukkende investerer i Falcon Invest, men at man kombinerer sine momentuminvesteringer hos os med f.eks. valuefaktoren, som er den investeringsfaktor, stort set alle banker og investeringsforeninger i Danmark benytter. Kombinerer man value og momentum, kan man opnå højere og mere stabile afkast. Vi har opsummeret noget af forskningen her.

Ønsker du at blive medinvestor i en eller flere Falcon-fonde, kan du nemt blive det via din netbank. Du er også velkommen til at kontakte Morten Trebbien via email på [email protected] eller mobil 23 64 79 28 for at få tilsendt tegningsblanket som PDF fil – så hjælper han med det praktiske og med, at du får den bedst mulige kurs.​

 


 

​Spørgsmål og kommentarer er som altid meget velkomne via mail til [email protected] eller på telefon 38 14 66 21.

Med venlig hilsen

Morten Trebbien
Partner i Falcon Fondsmæglerselskab A/S &
Medinvestor i alle Falcon Invest fondene
www.falconinvest.dk

Vejen til gode afkast
går gennem indbakken