Kend forskel på grådighed og frygt og bliv en bedre investor!
DA | EN
grådighed og frygt som investor

Kend forskel på grådighed og frygt og bliv en bedre investor

Forskning viser, at vi som mennesker reagerer forskelligt, når værdien af vores portefølje stiger, end når den falder – ligesom det at følge ens portefølje på daglig basis leder til en forkert opfattelse af porteføljens faktiske afkast.

Man siger tit, at aktiemarkedet er styret af grådighed og frygt (greed and fear). Oplevelsen af de to sider af det at være investor er dog vidt forskellig, da vi som investorer oplever frygt stærkere end grådighed, hvilket forklares af “prospect theory”, som den nobelprisvindende israelsk-amerikanske psykolog og matematiker Daniel Kahneman udviklede sammen med den ligeledes israelsk-amerikanske psykolog Amos Tversky (1937-96).

Afledt af forskningen argumenterer Longboard Asset Management i en artikel med overskriften “A watched portfolio never performs” for, at vi som investorer bør undgå at følge vores portefølje på den korte bane, da det skader vores opfattelse af det reelle afkast. Det gør det, fordi nedadgående kursudsving, på grund af frygten, opfattes stærkere end positive kursudsving/afkast.

Vejen til gode afkast
går gennem indbakken