Forskning: Kan det replikeres? aktiemarkedsanomalier og finansiel teori
DA | EN
aktiemarkedsanomalier

Forskning: Kan det replikeres?

De sidste årtier er der blevet identificeret mange aktiemarkedsanomalier – fænomener, der strider imod tidligere finansiel teori. I studiet Replicating Anomalies fra 2017 forsøger forfatterne at replikere 447 af disse tidligere publicerede anomalier for at se, om de kan genskabe de oprindelige resultater under visse ændrede betingelser. Anomalierne er inddelt i seks kategorier (se illustration nedenfor), hvor hver kategori dækker over flere forskellige definitioner.

Kun 36% kunne genskabes

Det overordnede resultat af undersøgelsen var, at 286 ud af de 447 anomalier (64%) ikke kunne genskabes.

I momentumkategorien kunne 65% af de oprindelige resultater genskabes – heriblandt den ”definition” af momentum, som vi benytter os af i Falcon Invest. Udover momentum var det også muligt at replikere gængse value-definitioner (value-versus-growth) såsom book-to-market, P/E og cash-flow-to-price.

Investeringsfaktorer - replicating anomalies

Hvordan kan det bruges?

Studiet viser, at man som investor ikke bare kan nøjes med at vælge f.eks. value som overordnet investeringsfaktor (strategi), men også skal tage grundigt stilling til den specifikke definition af faktor/strategi, man vælger.

Tror man – som vi – på en evidensbaseret tilgang til investering, bør man holde sig til de definitioner, der har bevist sit værd på tværs af perioder, aktivklasser og geografiske markeder.

Læs hele studiet her:
https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2961979

Vejen til gode afkast
går gennem indbakken