FRA HØJMOMENTUM TIL LAVMOMENTUM
Henover årene har vi købt og solgt Danske Bank flere gange. Afkastet inklusive re-investerede udbytter har været 71% mod 34% for en køb og behold strategi. De historiske køb og salg kan ses i grafen nedenfor.
Køb i ’12: I september 2012 var Danske Bank aktien kursmæssigt set mere stigende end en række af de andre aktier i indekset og var placeret i top på dens momentumscore.
Salg i ’13: Den ellers gode kursudvikling relativt til andre aktier varede ikke ved. Alle vores aktier i Danske Bank blev derfor gradvist solgt i 2013 for at frigøre midler til at købe andre aktier med en højere momentumscore.
Som det fremgår af grafen, var Danske Bank aktiens kursudvikling interessant nok igen stigende, da vi solgte den, fra den sidste af vores delporteføljer ultimo 2013. Grunden til salget var, at andre aktier i indekset var steget endnu mere. Da vi, som tidligere beskrevet, kun køber de 10 aktier, der har højest momentum, vil en stigende aktie således godt kunne blive solgt til fordel for aktier med endnu bedre momentum.
Genkøb i ’14: Danske Bank aktien steg relativt hurtigt efter vores salg ultimo 2013. Derfor havde den igen bedre relativt momentum i forhold til de andre aktier i indekset.
I løbet af 2014 var Danske Bank aktien således igen at finde i de 10 aktier med højest momentum. Derfor blev den løbende henover året købt. Først i én delportefølje, så to, tre og fire – indtil vi ved udgangen af året havde investeret så meget i aktien, som vores strategi tillader i forhold til spredning af investeringerne.
Køb og salg i ’16 og ’17: Indtil 2017 blev andelen af Danske Bank aktier i vores portefølje sænket, øget, sænket og øget igen.