Danmarks billigste ind-og udtrædelsesomkostninger?
DA | EN

Danmarks billigste ind-og udtrædelsesomkostninger?

De fleste investeringsselskaber tager fra 0,5% til 2,5% ved ind- og udtrædelse, og får dermed en ekstra fortjeneste på kunden. Hos Falcon Invest har det indtil videre kostet en fast sats – i den lave ende – på 0,5% for at sikre, at eksisterende investorer i selskabet ikke blev påvirket af ind- og udtrædender.

Da investorerne i Falcon Invest ejer selskabet, har vi en fælles interesse i, at ind- og udtrædelseomkostninger i høj grad skal afspejle de faktiske omkostninger herved. Mens den administrative proces altid er den samme, har beløbsstørrelse indvirkning på handelsomkostningerne procentuelt, og derfor bliver det nu billigere, jo flere penge, der ind- eller udtrædes med som anført i tabellen nedenfor. Skulle der eventuelt ende med at være en lille fortjeneste ved ind- og udtræden, tilfalder denne selskabet og vil dermed (marginalt) påvirke indre værdi i positiv retning.

Pris for ind- og udtrædelse som investor i Falcon Invest:

Beløb (DKK)Procent (af hele beløbet)
Under 2,5 mio.0,50%
2,5 mio. – 5 mio.0,40%
5 mio. – 7,5 mio.0,30%
7,5 mio. – 10 mio.0,25%
Over 10 mio.0,20%

Når en investor ind- eller udtræder, har Falcon Invest handelsomkostninger til køb/salg af underliggende værdipapirer og til håndtering af købs- eller salgsordren. Ved en købsordre har vi hele 35 trin i kvalitetssikringsprocessen, og selvom mange af disse trin hurtigt er gennemgået, for eksempel opdatering af elektronisk ejerbog hos Erhvervsstyrelsen, og selvom de alle kan klares på under 1 dag, tager de alligevel sammenlagt noget tid, som jf. ovenstående dækkes af investor der ind- eller udtræder, for at omkostningerne ikke påvirker selskabets øvrige investorer.

Eksisterende ejerandele kan handles frit uden ovenstående omkostninger.

Vejen til gode afkast
går gennem indbakken